Bíborpiros szép rózsa – Szepsi Asszonykórus, Szepsi

Szepsi Asszonykórus, SzepsiSzepsi Asszonykórus fellépése a IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal rendzte meg 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen.

Csoport / Egyén: Szepsi Asszonykórus
Település: Szepsi
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Képes Sarolta
Csoport fenntartója: Csemadok alapszervezet
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Ki megyen itt, ki megy amott; Sej a szepsi kislányoknak nincs párja; Már Szepsibe sütik a jó kenyeret; Tanya, tanya, szénégető tanya
Ezt vallják magukról:
A csoport 1978-ban alakult, Nagy Ildikó vezetésével. A csoport vezetője Lépes Sarolta, létszám 14-15. Rendszeres szereplői a helyi, járási, kerületi és országos rendezvényeknek. Szép eredményeket értek el a Tavaszi Szél Vizet Áraszt országos népdalverseny, valamint a Bíborpiros Szép Rózsa vetélkedőn is. Gyakran felléptek Magyarországon, pl.: Edelényben, Karcagon, Budapesten is, ahol a Vass Lajos népdalversenyen kétszer is aranydíjat kaptak. A Tavaszi Szél Vizet Áraszt és a Bíborpiros Szép Rózsa vetélkedőn többször nyertek nívódíjat, fődíjat. Repertoárjukban általában palóc dalokat, vagy a Bódva-völgy dalait éneklik.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók