Bíborpiros szép rózsa – Rozmaringsarj Gyermek Néptáncegyüttes, Abaújszina

RozmaringsarjAz abaújszinai Rozmaringsarj Gyermek Néptáncegyüttes, produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80918946

Csoport / Egyén: Rozmaringsarj Gyermek Néptáncegyüttes
Település: Abaújszina
Sáv: kiemelt arany
Egyéb díj: Továbbjutás a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe
Vezető / Felkészítő: Csurilla Erzsébet
Csoport fenntartója: Csemadok Abaújszina
Korcsoport: 1
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Pünkösdölők
Ezt vallják magukról:
Hagyományőrzőink és a Rozmaring Néptáncegyüttes tagjai nyomában lépkednek a Rozmaringsarj gyermekei Abaújszináról. Gyermekjátékok és táncokon kívül, kétévenként rendszeresen bekapcsolódnak a népdalvetélkedőkbe. A csoport fele tagja szlovák anyanyelvű, nem beszélik a magyar nyelvet. Dicséretükre váljon, hogy ennek ellenére megtanultak pünkösdölni.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók