Bíborpiros szép rózsa – Recefice Népdalkör, Szepsi

ReceficeA szepsi Recefice Népdalkör produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80918945

Csoport / Egyén: Recefice Népdalkör
Település: Szepsi
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Sári Anikó, Nagy Éva, Nagy Imre
Csoport fenntartója: Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola
Korcsoport: 1
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Gömöri vásári dalok
Ezt vallják magukról:
Iskolánk népdalköre a vetélkedő kapcsán alakult, kezdetben Csengőszó néven szerepeltünk. Idén harmadik alkalommal veszünk részt a megmérettetésen.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók