Bíborpiros szép rózsa – Podracky Dominika, Rozsnyó

Podracky Dominika, RozsnyóA rozsnyói Podracky Dominika produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80717450

Csoport / Egyén: Podracky Dominika
Település: Rozsnyó
Sáv: bronz
Vezető / Felkészítő: Uličný Ibolya
Csoport fenntartója: REAI
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Szépen úszik a vadkacsa
Ezt vallják magukról:
Dominika most ismerkedik a népdalokkal, még csak ízlelgeti azok ízét, zamatát. Mivel édesanyjával sokat énekelgetnek otthon is, ezért jelentkezett a népdalversenyre.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók