Bíborpiros szép rózsa – Petro Krisztina, Nagymegyer

Petro Krisztina, NagymegyerA nagymegyeri Petro Krisztina produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80717444

Csoport / Egyén: Petro Krisztina
Település: Nagymegyer
Sáv: arany
Egyéb díj: Továbbjutás a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe
Vezető / Felkészítő: Varga Éva
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Mátyusföldi dudanóták
Ezt vallják magukról:
Krisztina népdalénekesi pályafutása a Nagymegyeri Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolából indult. Negyedik osztályos korától tagja volt az Igricek népdalkörnek és citerazenekarnak. Jelenleg a Pozsonyi Duna Utcai Magyar Gimnázium elsős diákja és a Szőttes Néptáncegyüttes ifjú táncosa. Csengő hangjával már sokszor szerzett kellemes perceket a hallgatóságnak. 2009-ben a Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjében a szakmai zsűri nívódíjjal, 2011-ben aranysávval minősítette énekét.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók