Bíborpiros szép rózsa – Kristóf Vivien, Rozsnyó

Kristóf Vivien, RozsnyóA rozsnyói Kristóf Vivien produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg.  https://vimeo.com/80717437

Csoport / Egyén: Kristóf Vivien
Település: Rozsnyó
Sáv: bronz
Vezető / Felkészítő: Uličný Ibolya
Csoport fenntartója: REAI
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Ej, a titkos szerelem; Jaj, de szépen harangoznak; El akartam a csizmámat cserélni
Ezt vallják magukról:
Már nagyon régtől énekel. Példaképének nagypapáját, dédnagymamáját tekinti, akik mindig a magyar népdal szeretetére nevelték.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók