Bíborpiros szép rózsa – Galambos Krisztína és Rostás Márk, Illésháza

Galambos Krisztína és Rostás Márk, IllésházaAz illésházai Galambos Krisztína és Rostás Márk produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80717404

Csoport / Egyén: Galambos Krisztína és Rostás Márk
Település: Illésháza
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Bernáth Andrea
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (duó)
Műsorszámok: Karácsonyi dalok: (Betlehem kis falucskában; Bárcsak régen fölébredtem volna)
Ezt vallják magukról:
Az Illésházy István Alapiskola 3. és 4. osztályos tanulói. Harmadik éve foglalkoznak népdalénekléssel. Szerepeltek már nyugdíjas napokon, az iskola és a község rendezvényein. Szívesen énekelnek népdalokat, ez az első ilyen szintű megmérettetésük.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók