Bíborpiros szép rózsa – Búzakalász Női Éneklőcsoport, Bodolló

Búzakalász Női Éneklőcsoport, BodollóA bodollói Búzakalász Női Éneklőcsoport produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén.

A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81513130

Csoport / Egyén: Búzakalász Női Éneklőcsoport
Település: Bodolló
Sáv: bronz
Vezető / Felkészítő: Weiszer Éva
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Lakodalmas csokor: Zörög a kocsi; Édesanyám rózsafája; Házunk előtt; Körülborult az ég alja; Villásfarkú fecske; Sej, haj liba, liba; Szánom, bánom; Tarka paszuly
Ezt vallják magukról:
A Búzakalász Női Éneklőcsoport 2001 február elsején alakult, tizenkét énekelni akaró asszonnyal, Weiszer Éva vezetésével. Működésünk első évében sok népdalt tanultunk meg, amely az 1970-es éveket idézi fel, mivel még két tag ma is aktívan működik a csoportban. Általában számos környékbeli falurendezvényeken veszünk részt, amelyekről sok pozitív visszajelzéseket kapunk. 2005-től mindig részt veszünk a Bíborpiros Szép Rózsa vetélkedőn. A 2007-es évben megkaptuk a Szepsi város méltó képviseletéért, hagyományőrzéséért és a helyi kultúra terjesztéséért járó díjat, amely a legnagyobb büszkeségünk. 2011-ben megkaptuk a Bíborpiros Szép Rózsa országos vetélkedőjén a bronzsávot. Több éves tapasztalat alapján készülünk fel.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók