Bíborpiros szép rózsa – Burkus József, Tornagörgő

Burkus József, TornagörgőA tornagörgői Burkus József előadása a IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal rendezte meg 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen.

Csoport / Egyén: Burkus József
Település: Tornagörgő
Sáv: bronz
Vezető / Felkészítő: 
Csoport fenntartója:

Korcsoport: 1
Kategória: hangszerszólista
Műsorszámok: Pásztordalok (A minap; Malom hegyén; Nem az a jó gazda; Most kezdtem egy barna kislányt szeretni; Rózsás szilke)
Ezt vallják magukról:
Három éve citerázik, hagyományos nyomóbottal játszik, s önszorgalomból az édesapja (aki addig szintén nem citerázott) és az internet segítségével készül. Már két évvel ezelőtt is részt vett ezen a vetélkedőn. Nyáron részt vett Dunaszerdahelyen a népzenei táborban.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók