Bíborpiros szép rózsa – Berta Lucia Fanni, Abaújszina

Berta Lucia Fanni, AbaújszinaBerta Lucia Fanni (Abaújszina) produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81375464

Csoport / Egyén: Berta Lucia Fanni
Település: Abaújszina
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Szakál Anikó
Csoport fenntartója: Csemadok Szina
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Ipolysági népdalok (Szakállosi bíró lánya vagyok én; Ez a legény a rétre ment kaszálni; Virág Péter mért csaltál meg engemet)
Ezt vallják magukról:
Három éves kora óta táncol és énekel. Tagja a Szinai Rozmaringsarj Gyermek Néptáncegyüttesnek. Résztvevője minden Bíborpiros Szép Rózsa Népzenei Vetélkedőnek.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók