Bíborpiros szép rózsa – Árti Flóra, Nagykapos

Árti Flóra, NagykaposA nagykaposi Árti Flóra produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén.

A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80466589

Csoport / Egyén: Árti Flóra
Település: Nagykapos
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Fazekas Lídia
Csoport fenntartója: Erdélyi János Alapiskola
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Zöld erdőben, zöld mezőben; Harmatos a kukorica levele; Káka tövén költ a ruca
Ezt vallják magukról:
Flóra a nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 7. osztályos tanulója. Évek óta részt vesz a Bíborpiros Szép Rózsa népdalversenyen. A zene szeretete kicsi kora óta jellemző rá, hiszen családjában zeneszerető emberek élnek, akik szívvel-lélekkel támogatják zenei fejlődését.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók