XXXII. Gímesi Művelődési Tábor – Gólyatábor 2013

golyatabor„Olyan szlovákiai magyar elsős egyetemisták gólyatábora, akik felvételt nyertek Szlovákia valamely városába (kivételt képez Komárom,

ahol a SJE Hallgatói Önkormányzata testre szabott gólyatáborral várja a komáromi elsős egyetemistáikat), illetve Csehországba. A Gólyatábor az az esemény, ahol minden elkezdődik. Ahol, az elsőéves hallgatók először találkoznak évfolyamtársaikkal, igazi Gólyává válnak, elindulnak az egyetemista lét útján. Itt kapnak először válaszokat megannyi kérdésre, méghozzá nemcsak a felsőéves diáktársaiktól, hanem a leendő tanáraiktól is, akik minden évben nagy örömmel látogatják a Gímesi Művelődési Tábort. Koncertek, színház, információk az egyetemekről, beszélgetés, táncház, csapatjátékok, tájfutás, improvizációs játékok, ismerkedés, tánc, buli, Pogácsa, verebezés, íjászat, publikálás várja a táborlakókat.”

A Gólyatábor szervezői több órányi videót készítettek, ezeknek a feldolgozása folyamatban van, sorozatban közzé is tesszük. Ez az ízelítő a tábor hivatalos videója.