Gombaszög 2013 – Az egység ereje

Gombafa„Ez Gombaszög, egy gigantikus töltő, amit itt, Krasznahorkán lehet csatlakoztatni a hálózatba, ahhoz a fantasztikus társasághoz, ami ilyenkor a kempingben összejön. A programok nem mellékesek, de alárendelt szerepük van, mégpedig az, hogy táptalajt teremtsenek a magnak, ami mindannyiunkban rejtezik, és csak arra vár, hogy szárba szökkenjen, és kivirágozzon.

 https://vimeo.com/71842350

A munkamorál (3×8 óra munka) – Egységben az erő a tettek mezején is!

Éppen ezért igyekeztünk a lehető legjobb és legteljesebb programot megalkotni partnereinkkel. Olyan beszélgetéseket összehozni, amelyek gondolatokat ébreszt bennünk múltunk és jövőnk iránt. Olyan közéleti szereplőket meghívni, akikkel együtt alakítható közösségünk sorsa. Olyan együttesek koncertjeit leszervezni, amelyen ki lehet kapcsolni, a fűben ülve hallgatni, vagy a többiekkel együtt tombolni. Olyan csapatjátékot összeállítani, amiben mindegy, hogy iszapban birkózunk, a tudást keressük, vagy a hegyre rohanunk fel, a lényeg, hogy az egy közösségbe való tartozást, a közös élményeket erősítsük. Olyan műsort előkészíteni, ami szórakoztat, lazít, művel, tágít, szépít, képez, fejleszt. Mindannyiunk közös sikere, hogy a Gombaszög, már mint márkanév, mára egyesíti mindezeket.

Az »Egységben az erő« mottó is erre vonatkozik. Nem fizikai vagy katonai erőt kell ezen érteni, hanem a közösség erejét. Itt kialakulóban van az a kritikus tömeg, ami képes megváltoztatni saját és környezete életét, a szlovákiai magyarság, Szlovákia és a Kárpát-medence jövőjét. Ennek az erőnek pedig az apró részei benned vannak, bármennyire is úgy érzed, hogy jelentéktelen eleme vagy egy nagy halmaznak, néhány programon vettél csak részt, vagy a Királyréten heverve csak a Nap és a csillagok járását követted.

Vége van, de szomorúságra semmi ok. A Homo Gombaszögiensis számára két évszak létezik: a Tábor hat fantasztikus napja, és a következő Táborig tartó maradék háromszázhatvan nap. Kívánom, hogy a száraz évszak is teljen mindannyiunknak kellemesen, élményben és barátságban gazdagon. Találkozunk jövőre is!” (gombaszog.sk)

További hasonló témájú videók