HARMÓNIA 2013 – A legjobb zenekar, csoport (népzene)

Ritka Magyar FolkbandA Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat „A legjobb zenekar, csoport” népzene kategóriájában a Ritka Magyar Folkband kapta.

A zenekar tagjai:

Korpás Éva – ének 
Horsa István – hegedű, kontra, kecskeduda
Alt István – hegedű
Hanusz Zoltán – kontra, brácsa, bőgő
Lelkes Tibor – bőgő, tangóharmonika

A világzene korában, amikor a zenekarok többsége újfajta hangzásokkal próbálkozik, a hagyományos magyar népzenét játszó Ritka Magyar Folkband hisz abban, hogy az évszázadok alatt letisztult muzsika helyett nem lehet tökéletesebbet kitalálni. A zenészek kötelességüknek érzik, hogy a magyar népzenét abban a formájában mutassák be és adják tovább a következő nemzedéknek, ahogyan azt ők kapták elődeiktől. Ritka Magyar Folkband tagjai két ország (Szlovákia és Magyarország) zenészeiből állnak, akik korábbi zenekaraikkal számos CD-, rádió- és TV-felvétel formájában már ismertek a népzenekedvelő közönség számára. A zenekar erdélyi és felvidéki népzenében mélyült el leginkább, amelynek egy részét maguk a zenészek gyűjtötték nem ritkán kalandos körülmények között, eldugott falvak öreg parasztzenészeitől. Azért, hogy a különböző régiók zenéjét az eredeti hangszerelésben tudják megszólaltatni, a zenekar minden tagja több hangszeren is játszik, így előadásukban hegedű, kontra, brácsa, bőgő, kecskeduda és tangóharmonika is megszólal. A színpadi produkción túl táncházi muzsikálásra és hangszerbemutatóval egybekötött zenei ismeretterjesztő előadásra is szívesen vállalkozik a zenekar.

facebook.com/ritkamagyar.folkband


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2013/03/harmonia-2013-a-legjobb-zenekar-csoport-nepzene-kategoriaban/trackback/

Most itt van: Home // HANGSZÓRÓ, KULTÚRA, Népművészet, VIDEÓK, Zene // HARMÓNIA 2013 – A legjobb zenekar, csoport (népzene)

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma