Hrubík Béla videós beszámolója a kisebbségi bizottsági ülésről

Hrubík BélaHrubík Béla videós beszámolója a kisebbségi bizottsági ülésről. A bizottságban helyet kapó kisebbségi küldöttek egyetértettek abban, hogy a kulturális finanszírozási rendszer súlyos hiányosságokat tartalmaz, és egyhangú kritikát fogalmaztak meg vele szemben. Különösen nagy problémát okoz, hogy a pályázatok nagy részét – annak ellenére, hogy már október van – még mindig nem sikerült lezárni. Pesszimistább várakozások szerint a jelenlegi iramban haladva akár az év végéig, vagy februárig is eltarthat a folyamat, ami ellehetetleníti a kisebbségi rendezvények és akciók szervezését, több szervezetnek pedig a költségvetését és az éves terveit boríthatja fel végleg a késlekedés. Szomorúbb, hogy a helyzet nem számít újnak, tavaly is hasonló szituáció állt elő.

A kormányhivatal vonatkozó beszámolóját a magyar kisebbség öt küldötte nem volt hajlandó tudomásul venni, és nem is szavazta meg, azonban azt – a többi kisebbség szavazataival – sikerült elfogadtatni. A bizottság egy további nyilatkozatot is elfogadott, melynek értelmében a jövő évi pályázati rendszert decemberig meg kell hirdetni és májusban le kell zárni. Az illetékeseket felszólították arra, hogy az idei pályázatokat mihamarabb zárják le.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2012/10/hrubik-bela-videos-beszamoloja-akisebbsegi-bizottsagi-ulesrol/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Közélet, NÉZET, VIDEÓK // Hrubík Béla videós beszámolója a kisebbségi bizottsági ülésről

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma