A Rózsafüzér Királyője templom felszentelése Restén

A Rózsafüzér Királyője templom felszentelése ResténSzabó Ottó tette közzé a két videót a restei Rózsafüzér Királyője templom felszenteléséről.


„Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy befejeztük a Restei Rózsafüzér Királynője templom építését. Az új templom és az oltár felszentelése 2012. október 6-án, szombaton, a 10.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisében lesz, amelyet Őexcellenciája Mons. Tkáč Alajos, nyugalmazott kassai érsek pontifikál a megjelent papok segédletével, a hívek közösségében. A szentmise hálaadás kíván lenni Isten számtalan jótéteményéért, amelyek e templom felépítését kísérték. A szentmise a templom előtti téren kezdődik.

A templomot Ladislav Friedmann tervei alapján építették, a belső tér az én munkám, amelyet részben magam, részben pedig egy fantasztikus, kézművesekből, képző- és iparművészekből álló csapat élén a következő munkatársaim segítségével készítettem: Mgr.art. Jozef Kužidlo szobrászművész (Kassa, Szlovákia), Diénes Attila szobrászművész (Marosvásárhely, Erdély), Diénes Szilárd öntőmester (Magyarpollány, Magyarország), Lakatos András műbútorasztalos (Kiskunhalas, Magyarország), Rácz László és Rácz Péter kovácsmesterek (Péder, Szlovákia), a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra (Pécs, Magyarország), Bartók Péter kovácsmester (Szepsi, Szlovákia), Berta Evelin iparművész (Kiskunhalas, Magyarország).
Három év munkájának gyümölcsét szenteli fel most szombaton Kassa püspöke, Alojz Tkáč.”

 

(Visited 111 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: