A Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesülete (MIDAS)

MIDASA dél-tiroli Dolomiten főszerkesztője, a MIDAS (Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesülete) elnöke, Toni Ebner szerint „a kisebbségi sajtó elsősorban nem információs csatorna, hanem a kisebbségi közművelődés része”.

Erről a szervezetről beszélgetett Nagy Ildikó publicista a MIDAS igazgatótanácsának tagjával, Slezákné Kovács Edittel kedden este a Pozsonyi Casinóban.

 https://vimeo.com/50220256

A MIDAS az anyanyelven való tájékozódás lehetőségének fontosságára igyekszik felhívni a többség, illetve az uniós szervek figyelmét, emellett a kisebbségi napilapok közötti együttműködést, hálózatépítést, közös kezdeményezéseket is segítik. Európában több mint 50 millió olyan ember él, aki valamely nyelvi vagy nemzeti kisebbséghez tartozik. A kontinensünkön megjelenő kisebbségi napilapoknak jelenleg több mint 6 millió olvasójuk van. A szervezet életében az éves közgyűlés a legfontosabb rendezvény, minden évben más-más országban rendezik.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2012/09/a-kisebbsegi-es-regionalis-nyelvu-napilapok-europai-egyesulete-midas/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, NAGYVILÁG, NÉZET, VIDEÓK // A Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesülete (MIDAS)

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma