Kistárkányi előadók a Credo-koncerten

Kistárkányi előadók a Credo-koncertenA kárpátaljai Credo Verséneklő Együttes augusztus 19-én Nemesradnóton adott jótékonysági koncertet. A vendégeket Pósa Dénes, a Nemesradnóti Református Egyházközség gondnoka üdvözölte. A bevezetőben, a Credo együttes megérkezéséig a kistárkányi Bodnár Éva költőnő és a szintén kistárkányi Orlovský Erzsébet előadó-pedagógus versekkel tarkította a műsort.

A rendezvényre a Nemesradnóti Református Egyházközség és a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete szeretettel fogadta a nagyon szép számban megjelent hallgatóságot – Balogvölgye szűkebb és tágabb pátriájából. A több szempontból is emlékezetes előadásra Nemesradnóton a református templomban augusztus 19-én, vasárnap került sor délután 16.00 óra után. Az egybegyűlteket Pósa Dénes, a helyi egyház gondnoka köszöntötte. Érkeztek vendégek a nemesradnótiakon kívül Rimaszombatból, Hanváról, a Vály-völgyéből, Nagybalogról, Uzapanyitról, Balogtamásiból, Rakottyásról, Bátkából, Dúlházáról, Zsípből, Balogújfaluból, Cakóból, Balogiványiból, Zádorházáról és Rimaszécsről. Pósa Dénes szólt a jótékonysági rendezvény céljáról, miszerint Bodon Lajos kántor-tanító és Pósa Lajos ref. lelkész emlékére szeretnének emléktáblát állítani.

Bodnár Éva ismertette első találkozását Ivaskovics Józseffel, a Credo vezetőjével.

Orlovský Erzsébet Sajó Sándor: Magyar ének 1919-ből, Reményik Sándor: Himnusz a csúcsokon és Bodnár Éva: Szülőföld, valamint Magyar szó című verseit mondta el.

A közönség hallhatta továbbá a költőnő Fohász a hazáért című versét saját tolmácsolásában, majd az Imádság és a Belső utakon című verseket Orlovský Erzsébet előadásában.

További hasonló témájú videók