A Föld Órája – sötétség a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében

Ma este elsötétül a Föld: a Föld Órája környezetvédelmi akció térségünkben este 20:30-tól veszi kezdetét. Még lehet csatlakozni!

Idén 6. alkalommal rendezik meg a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára. A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen ausztráliai város, Sydney részvételével indult. A mozgalomhoz a következő évben más országok városai is csatlakoztak, így a Föld órája végül világméretű eseménnyé nőtte ki magát. A tavalyi akcióba 135 ország 5251 települése kapcsolódott be. A megmozduláshoz idén már Szlovákia is hivatalosan csatlakozott. A csatlakozni kívánó községek, iskolák, egyének idehaza az alábbi oldalon jelentkezhetnekhttp://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/kto-sa-zapoji-v-roku-2012/

A kezdeményezés hivatalos videója. 

This Earth Hour 2012: 8.30pm, Saturday 31 March, celebrate your action for the planet with the people of world by switching off your lights for an hour, then go beyond the hour.

További hasonló témájú videók