A Föld Órája – sötétség a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében

Ma este elsötétül a Föld: a Föld Órája környezetvédelmi akció térségünkben este 20:30-tól veszi kezdetét. Még lehet csatlakozni!

Idén 6. alkalommal rendezik meg a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára. A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen ausztráliai város, Sydney részvételével indult. A mozgalomhoz a következő évben más országok városai is csatlakoztak, így a Föld órája végül világméretű eseménnyé nőtte ki magát. A tavalyi akcióba 135 ország 5251 települése kapcsolódott be. A megmozduláshoz idén már Szlovákia is hivatalosan csatlakozott. A csatlakozni kívánó községek, iskolák, egyének idehaza az alábbi oldalon jelentkezhetnekhttp://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/kto-sa-zapoji-v-roku-2012/

A kezdeményezés hivatalos videója. 

This Earth Hour 2012: 8.30pm, Saturday 31 March, celebrate your action for the planet with the people of world by switching off your lights for an hour, then go beyond the hour.

(Visited 38 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: