Szeretnélek kölcsönkérni – Jakubecz László koncertje

Szeretnélek kölcsönkérni – Jakubecz László koncertjeLovasi András: Mire  megtanultam; József Attila-Jakubecz László: Nem én kiáltok; Renczés Róbert-Jakubecz László: Népdal; Jakubecz László saját szerzeménye; Balaton: Kész az egész; Viszockij: Énekes a mikrofonnál; Elesett a csatában.

A koncert a 2011-es mediawave-heart programsorozatban hangzott el június 6-án az Ifjú Szivek Táncszínház kamaratermében.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


2 hozzászólás to " Szeretnélek kölcsönkérni – Jakubecz László koncertje "

  1. Marosi Lajos szerint:

    Meglepetéssel és örömmel találtam rá Viszockij Elesett a csatában c. dalára, amit Jakubecz László az én fordításomban adott elő. A szöveg pontos volt (bár azóta javítottam a fordításon), a dallam azonban csak részben felelt meg Viszockij dalának. Ezzel együtt is szívesen felajánlanám többi fordításomat is Lászlónak, ha van kedve további Viszockij-dalokat énekelni.

  2. Mélyen tisztelt Marosi úr!
    Nagy örömmel találtam rá a napokban a televizio.sk-n a levelére. Az igazat megvallva, kezdtem már lemondani róla, hogy valamilyen módon “rátalálok” Önre. A múltkori levelét, melyet a somorjai zeneiskola igazgatónőjén keresztül küldött Öntől, megkaptam. Sajnos, a levelet az azet.sk mailpostámra kaptam meg. Ennek a postának egy hibája van, ha valaki nem válaszol azonnal, a levelet a posta nem archiválja, s így elveszik. Próbáltam felvenni az igazgatónővel a kapcsolatot, viszont ő sem őrizte meg az Ön levelét. Mindenképpen beszélni szerettem volna Önnel, egyrészt hogy elnézését kérjem, amiért a neve feltüntetése nélkül játszottam a Viszockij-dalokat, melyeket Ön forditott. (Ez nagyon bánt, és megvallom őszintén, haragos is voltam magamra emiatt. A fellépéseim alkamával általában mindig bemondtam, kitől van a forditás, de magam is sajnálattal vettem észre, hogy néhol bizony elfelejtettem ezt.) Másodsorban pedig azért, hogy az együttműködési ajánlatára reagáljak. Szeretném rögtön leszögezni, hogy számomra nagy megtiszteltetést jelentettek kedves szavai! Viszockijt – magam sem tudom, miért – ha lehet ilyen szóval élnem, sorstársamnak érzem. Nagyon megörültem, amikor magyar fordításokra leltem az interneten, s nemcsak hogy fordításokra, hanem szerény véleményem szerint nagyon érzékletes forditásokra. (Annak ellenére írom ezt, hogy oroszul sajnos nem tudok.) Én az elején nem gondoltam arra, hogy komolyabban foglalkozzam a “dologgal”, sőt az utóbbi időben (új munkahely stb.) hanyagoltam is a dolgot, csak otthon vettem a kezembe néha a gitárt, s játszottam néha el ezeket a nagyon szép szerzeményeket. Mostanában viszont újra erős vágyat kezdtem érezni magamban, hogy újra játsszak. Egy jó barátommal, aki klasszikus gitáron kísér majd remélhetőleg, arról beszélgettünk, hogy egy Viszockij-estet állítanánk össze. Ezért is örültem, amikor véletlenül megtaláltam ezen az oldalon az Ön levelét. Nagyon szívesen működnék Önnel együtt, s nagy megtiszteltetésnek érezném azt. Szeretném megkérni, hogy a postámra: tsatsiky@gmail.com küldjön valamilyen elérhetőséget, amin keresztül kommunikálhatunk a későbbiekben. A további gyümölcsöző együttműködésben bízva: Jakubecz László

Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2012/01/szeretnelek-kolcsonkerni-jakubecz-laszlo-koncertje/trackback/


Most itt van: Home // KULTÚRA, VIDEÓK // Szeretnélek kölcsönkérni – Jakubecz László koncertje
Ez is érdekelheti:


© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma