VI. Balogvölgyi Falvak Találkozója és gasztronómia fesztivál

Balogvölgyi gasztronómia fesztivál2011. július 30-án tartották Bátkában a VI. Balogvölgyi Falvak Találkozóját. A rendezvény főszervezője ebben az évben is a Balogvölgy 2008 Polgári Társulás, társszervezője pedig Bátka Község Önkormányzata volt. A találkozón 16 balogvölgyi, illetve vendégközség mutatkozott be

és készítette el települése gasztronómiai specialitását. A rendezvényt kulturális műsor, lovaglás, íjászat, futballmérkőzés, koncertek és a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezetének fotókiállítása és könyvbemutatója tette színesebbé. A rossz idő ellenére több százan látogattak ki az idei Balogvölgyi Falvak Találkozójára, amely népmulatsággal végződött.

A rendezvénybe a következő falvak kapcsolódtak be: Bátka, Nagybalog, Dúlháza, Rakottyás, Balogújfalu, Iványi, Zádorháza, Nemesradnót, Rimaszécs, Perjése, Balogpádár, Balogtamási, Balogfala, Baracca, Putnok és Vágfüzes.

http://www.vimeo.com/27643820

Nagy érdeklődés volt a főzőverseny iránt, sokan beneveztek, és serényen főztek a balogvölgyi gasztronómia fesztiválon. Minden kinn készült a szabadban.

Összesen 20 ételt neveztek be a versenybe, sorszámmal ellátva. A zsűrit Tankó István, Juhász Dósa János, Zemko István, Berényi József, Bárdos Gyula, Auxt Ferenc, Csúsz Péter, Andók György alkották.  Tankó István zsűrielnök nyilvánosan is értékelte a bográcsban készült ételeket. A díjátadón felfedték a nyertes ételek mesterszakácsait.  Első helyen Rimaszécs (a csapatnak „malaca” lett), a második helyen Dúlháza, a harmadik helyen azonos pontszámmal Nemesradnót és Nagybalog végzett.

További hasonló témájú videók