ThDr. Erdélyi Géza a Pósa Lajos Irodalmi Kávéházban

Ausztráliáról az Irodalmi KávéházbanA rimaszombati Pósa Lajos Irodalmi és Közművelődési Kávéház 2011. július 7-én tartotta soron következő összejövetelét, melynek vendége, ThDr. Erdélyi Géza, ausztráliai útjáról tartott vetítéssel tarkított előadást.

A rendezvényre a Rimaszombati Református Egyházközség gyülekezeti termében került sor a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és a Rimaszombati Református Egyházközség szervezésében. Erdélyi Géza püspök úr Újházy Erzsébet meghívására kedves feleségével utazhatott Ausztráliába, az út ez esztendő március 20-tól április 28-ig tartott.

Ausztrália délkeleti részének hat városával ismerkedhettek meg, ahol a ny. püspök úr istentiszteleteket, bibliaórákat is tartott és meghívást kapott a kinti magyar klubokba. Betekintést nyerhettek az ausztráliai magyarok kulturális, társadalmi, politikai, valamint gazdasági életébe, megtapasztalták a közhangulatot is. Minderről fényképek vetítése közben mesélt a rimaszombati közönségnek. Az útnak karitatív küldetése is volt, hiszen Erdélyi Géza adományt gyűjtött a Rákóczi Szövetség beíratkozási programjára, mely támogatási összeget útban hazafelé adta át Budapesten. „Én azt tartom, ha valahová kimozdul az ember, akkor egy közösségből megy ki, s közösségért felelős. Minden utam alkalmával szoktam különböző karitatív célokra gyűjteni. Az amerikai körúton a hanvai diakóniai központra és iskoláinkra kértem gyűjtést, az ausztráliai úton pedig a magyar gyermekek magyar iskolába íratásának, azaz a beíratkozási programnak a támogatására. Gyülekezetenként meghirdettem, s 2650 dollárt tudtam átadni, de idáig az ausztráliai gyülekezetek több mint 6000 dollárt küldtek már a beíratkozási alapba. Nagyszívű emberek, nagyon köszönjük nekik” – nyilatkozta Erdélyi Géza, aki sok élménnyel, érdekes történetekkel, Istenbe vetetett hit erős megtapasztalásával térhetett haza.

(HE)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/07/thdr-erdelyi-geza-a-posa-lajos-irodalmi-kavehazban/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, VIDEÓK // ThDr. Erdélyi Géza a Pósa Lajos Irodalmi Kávéházban

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma