Gazdag program a rimaszombati Fonóka táborban

Gazdag program a rimaszombati Fonóka táborbanA Csemadok Rimaszombati Alapszervezete már nyolcadik alkalommal szervezte meg a Fonóka nyári kézműves- és tánctáborát, mely iránt idén is nagy volt az érdeklődés.

A Fonóka tábor a Tompa Mihály Református Gimnázium udvarán, illetve a szépen felújított tornatermében valósult meg a Városi Művelődési Központ társszervezésében. A július 4–9. között megrendezett táborban idén 53 gyermek kézműveskedett. Horváth Zsuzsa, a tábor vezetője elmondta, hogy a foglalkoztatók között voltak többek között a füleki Motolla Baráti Kör tagjai, akikkel természetes anyagokból, szalmából, fonálból, agyagból, gyöngyből lehetett emléktárgyakat készíteni.

A kis ügyes kezek ezenkívül fonhattak, varrhattak, horgolhattak, batikoltak is, sót festettek, hajtogattak, s több kísérőrendezvényen is részt vehettek. Ellátogattak a Gömör-Kishonti Múzeumba, együtt táncolhattak az Új Gömörrel, együtt énekelhettek Páko Máriával, a Bástya Íjász Klubbal íjászkodhattak, de megtekinthették a feledi Meseláda bábcsoport gyémántsávos minősítést elért bábjátékát is. Szombaton pedig a tábor ideje alatt készült képekből összeállított kisfilmmel és gulyáspartival várták a szülőket, s így sikeresen zárták a kézművestábort.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/07/gazdag-program-a-rimaszombati-fonoka-taborban/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, GYEREKABLAK, VIDEÓK // Gazdag program a rimaszombati Fonóka táborban

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma