Kátai Zoltán és Róka Szabolcs koncertje; borívóknak…

Kátai Zoltán és Róka Szabolcs koncertje a BorudvarbanKátai Zoltán és Róka Szabolcs koncertje a Borudvarban, esőben, a lepénysütők és a Serelde meg a hörpintő melletti kis térben. De hát Kátai Zoli bárhol képes énekelni: mély bársonyos hangja betölti a kis- és nagy tereket is. Mondja a sokféle históriás éneket,

mint az énekmondók, egyszerűen, alázatosan, jó kedvvel. Küldetése van: Régi korok hangulatát, gondolkodását, dallamait – örömét és bánatát közvetíteni. Énekeivel évtizedek óta velünk együtt utazik azokra a helyekre, ahol érték azok üzenete.

Folytatás:

„A reneszánsztól az 1800-as évekig tartó időszakból válogattunk mulatság témájú dalokat. A mulatság akkor még nem öncélú volt, se nem sírva vigadós, s még nem kávéház jellegû. Az ízek voltak fontosak, a jó bor élvezete, s a vele járó társaság. A dalok mindig arról szóltak, hogy együtt vagyunk, szeretetben.” (Kátai Zoltán)

Kátai Zoltán immár 25 éve állandó szereplõje a magyar zenei életnek. Európa számos országában koncertezett, de lemezek sora is õrzi énekét, játékát. Róka Szabolcs a Tatros együttes tagjaként vált ismertté, jelenleg a Somos együttes kobzosa. Kátai Zoltánnal 1996 óta játszik együtt. Ketten, Jakabffy Balázzsal kiegészülve 2001-ben hozták létre a Magyar Énekmondók együttest. A Boriváshoz való CD zeneanyaga XVI–XIX. századi, a borhoz kapcsolódó népdalokat, lakodalmas és deák énekeket, históriás verseket és egyéb lírai költeményeket tartalmaz. A két kitűnő énekhang és az egyedi hangzásvilág (reneszánsz altlant, diszkantlant. koboz, fidula, ud) maradandó élménnyel ajándékozza meg hallgatóit.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/07/borivoknak-valo-katai-zoltan-es-roka-szabolcs-koncertje/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, KULTÚRA, VIDEÓK // Kátai Zoltán és Róka Szabolcs koncertje; borívóknak…

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma