Az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház vásári komédiája

Ort-Iki Báb- és UtcaszínházAz Ort-Iki Báb- és Utcaszínház vásári komédiája az alsószeli vásártéren a Jurta Napokon, 2011. július 2-án.

Az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház 1989 óta működik. Alapítói akkor Debrecenben élő, az ország más tájairól odaköltözött fiatalok voltak, akik más bábszínházakban, színjátszó csoportokban szereztek tapasztalatokat.

Miért Ort-Iki? Az önálló színházzá válás az első önálló darabbal kezdődik. A saját név keresése egy időben történt a saját bábszínházi forma keresésével. Egy vogul medveének feldolgozása során mindkettőt megtalálták. A szibériai mitológiai alak, Ort-Iki, a Világügyelő több későbbi darabjuk hősének előképe.

A színház működésének kezdeteitől maguk írják, rendezik a darabjaikat, készítik bábjaikat, eszközeiket, szervezik az előadásokat.

Fontosnak tartják, hogy az előadások függetlenek legyenek olyan technikai feltételektől, mint a világítás, a hangosítás. A játszók és a nézők tere között általában nincs éles határ, a drámai helyzet megoldásában gyakran kap szerepet a közönség.

Az utcai, vásári báb- illetve színjátszás hagyományait követik, témáikat többnyire a népi és középkori drámai örökségéből merítik.
Előadásaik bizonyítják, hogy akár a legkisebbek számára is érthetőek, követhetőek a több száz éve megfogalmazott szövegek, szófordulatok és morális tartalmak.
(Forrás: http://www.ortiki.hu)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/07/az-ort-iki-bab-es-utcaszinhaz/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, VIDEÓK // Az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház vásári komédiája

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma