Látogatás a gömörfalvai két tannyelvű körzeti iskolában

Látogatás a gömörfalvai két tannyelvű körzeti iskolábanGömörfalva község 1960-ban jött létre Harkács és Sánkfalva egyesítésével. Közigazgatásilag a Besztercebányai Kerületbe azon belül a Nagyrőcei Járásba tartozik, a Szlovák Érchegység délkeleti részén fekszik, a Kelet- és Nyugat-Turóc folyók találkozásánál. A községben működik a két tannyelvű körzeti iskola, melyet 12 településből, Zsórtól Visnyóig összesen 393 tanulói látogat. Rajtúk László igazgató elmondta, hogy a tanulók több mint 70%-a hátrányos helyzetű családokból származik. A legnépszerűbb szakkörök közé a számítástechnika, a sportirányzatú, nyelvi, ügyes kezek, bábos szakkörök tartoznak, de oktatják a rovásírást is.

A különböző  versenyekbe is bekapcsolódik az iskola, itt rendezték meg a Kárpát-medencei rovásírás verseny egyik elődöntőjét, a Harkácsi Pimpó Bábcsoport pedig a Duna Menti Tavasz versenyén ért el gyémántsávos minősítést.

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/06/latogatas-a-gomorfalvai-ket-tannyelvu-korzeti-iskolaban/trackback/

Most itt van: Home // GYEREKABLAK, VIDEÓK // Látogatás a gömörfalvai két tannyelvű körzeti iskolában

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma