Bátkaiak a putnoki Irodalmi és Daloskör összejövetelén

Bátkaiak a putnoki Irodalmi és Daloskör összejövetelénHárom éve ápol gyümölcsöző kapcsolatot Bátka község civil szférája, valamint a Magyar Koalíció Pártjának helyi szervezete a putnoki Irodalmi és Daloskörrel. Május 25-én közös pikniken vettek részt Szűcs István helyi elnök szőlőjében.

A bátkai csapatot Pásztor László, a bátkai MKP elnöke vezette s képviseltette magát a balogvölgyi Rákóczi Szövetség, a Balogvölgy2008 PT, és a bátkai Remény – idősebb generáció klubja is.

A putnoki daloskör tagjai sütöttek, főztek az alkalomra, finom töltött káposzta került az asztalra, s ahogyan Szűcs Istvántól megtudtuk, ezen alkalmon köszöntötték az elmúlt negyedév névnaposait. Pásztor Magda, az ünnepeltek egyike a júliusban megrendezendő Balogvölgyi Falvak Találkozójának részleteit is megvitatta Bánkúti Éva kultúrfelelőssel, hiszen júliusban Bátkába várják putnoki barátaikat fellépéssel. Pásztor László, az MKP bátkai helyi szervezetének elnöke elmondta, hogy egy-egy ilyen határon túli kapcsolat a jövőnk alapja, mert éreznünk kell, hogy egy nemezet tagjai vagyunk, s szükségünk van arra, hogy a régi Gömör, a Balogvölgy Putnokkal valahol együtt legyen. A daloskör a vendégek tiszteletére több nóta mellett a Krasznahorka büszke vára című dalt is elénekelte Gál László elnökhelyettes vezetésével. A baráti összejövetelen elmaradhatatlan volt a borkóstoló, a borospince és a szőlődomb meglátogatása. Megtudtuk, hogy a putnokiak ugyanúgy ragaszkodnak a legendához, miszerint Mátyás király náluk, nem pedig Sajógömörön kapáltatta meg az urakat…

[mappress mapid=”22″]

További hasonló témájú videók