Rockmúzeum nyílik Nyitragerencséren

Rockmúzeum nyílik Nyitragerencséren2011. május 28-án nyílik meg Nyitragerencséren a Kárpát-medence első rockmúzeuma. A tárlatvezető a magyar rockzene élő legendája, Schuster Lóránt lesz. A rockmúzeum megnyitóját követően a több mint 40 éve színpadon álló P. Mobil ad koncertet.

Műfajokat, szakmákat teremtettünk. „Népdalokat” írtunk. Sokszorosan megfizettük az árát mindennek. Nem gazdagodtunk meg, de nagyon sokan meggazdagodtak abból, amit mi hoztunk létre. Egy felvidéki magyar újságíró vetette papírra a következőt. „A P. Mobil együttes tette a legtöbbet a magyar rockzene elterjesztéséért, és ők profitáltak belőle a legkevesebbet.”
A kereskedelmi rádiók és tévék mostani környezetszennyező műsorait figyelve az az érzésem támad, mintha nem is léteztünk volna. Át akarják festeni a múltat, mint a Rolling Stones a vörös ajtót feketére. A mai gyerekek már nem tudják milyen egy szalagos, vagy kazettás magnó, lemezjátszó, de mint egy felmérésből kiderült, többségük már a szén szó jelentését se ismeri.
Ezért határoztam el a múzeum létrehozását, ezért kértem a zenészek, technikusok, rajongók segítségét, hogy közösen rakjuk össze közös múltunkat, amíg lehet. Mi elmegyünk, a számok maradnak. A rockzene örök és elpusztíthatatlan.

Schuster Lóránt / P. Mobil