Koszorúzással kezdetét vette a szép szó ünnepe Rimaszombatban

a szép szó ünnepe Rimaszombatban2011. április 28-án Tompa Mihály köztéri szobránál koszorúzási ünnepséggel kezdődött a XX. Tompa Mihály Vers-és Prózamondók, Verséneklők és Lírai Színpadok Országos Döntője Rimaszombatban.

Wass Albert Intelem című versével nyitották a koszorúzást Demeter Katalin uzapanyiti szavaló előadásában. Tompa Mihály, a verseny névadója emberi és költői nagysága előtt tisztelgőket a szervezők nevében Polgári Mária köszöntötte. Az ünnepi beszédet Juhász László, a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala Nemzeti Kisebbségek Főosztályának vezérigazgatója tartotta. Megemlékezett a nemrég tragikusan elhunyt Dubovský Lászlóról, aki többszörös országos döntőse, zsűritagja, szervezője majd támogatója is volt a szavalóversenynek, s akinek emléke előtt az idei résztvevők is tisztelettel adóznak. Tompa Mihály A gólyához c. versét és a Kormorán A költő visszatér dalát a rimajánosi Farkas Csaba verséneklő adta elő, majd a Lévay Tibor vezette Sobotienka fúvószenekar közreműködésével elhelyezték Tompa szobránál a tisztelet és megemlékezés virágait.

Koszorúztak a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, a Csemadok Rimaszombati Alapszervezete, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Rimaszombati Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága, a Magyar Koalíció Pártja, a Tompa Mihály Alapiskola képviselői. Petőfi Sándor köztéri szobránál a Csemadok Országos Tanácsa és a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya nevében helyeztek el koszorút.

Sebők Valéria, a Csemadok Területi Választmányának elnöke a főszervezők nevében ezúton is nagy-nagy szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a versenyekre, a kísérőprogramokra, de a szakmai értékelésre is, mely Dráfi Mátyás a előadóművészet lényegéről szóló előadásával kezdődik, valamint a hanvai és sajógömöri koszorúzási megemlékezésekre és természetesen a szombati díjkiosztó gálaműsorra.

További hasonló témájú videók