5 kérdést tettek fel a Smernek

Bugár Bastrnák 5 kérdést tettek fel a Smer-nekA Híd elnöke, Bugár Béla és Bastrnák Tibor parlamenti képviselő mai sajtótájékoztatójukon 5 kérdést tettek fel a Smer-nek az évtized üzletével kapcsolatosan.

  1. Van pénz az államkasszában, vagy nincs? Ha nincs, honnan vesz a kormány egymilliárd eurót a két magánbiztosító megvásárlására?
  2. Ha nincs pénz, miből fogjuk fizetni az esetleges bírságokat, amelyeket a nemzetközi bíróságok szabhatnak ki ránk e lépések miatt?
  3. Ha nincs pénz, miért nem fektetünk be ésszerűbben, mégpedig közvetlenül az egészségügybe, például a betegek gyógyszer-hozzájárulásának csökkentésébe, vagy a nővérek és az egészségügyi dolgozók fizetésének emelésébe?
  4. Ha a Smer erőnek erejével fel akarja vásárolni a magánbiztosítókat, miért nem dolgozik ilyen gyorsan más törvényeken, mint például annak megoldásán, hogyan lehetne csökkenteni ezeknek a magánbiztosítóknak az árát?
  5. Ha az állampolgárok zsebéből kihúzunk egymilliárd eurót, mit kapnak ezért? Mi a garancia arra, hogy az egészségügy színvonala növekedni fog? 


További hasonló témájú videók