Metabolikus mumusmacskák • MEGHÍVÓ

Slammerek és költők estje 2019. június 15-én 18 órától a dunaszerdahelyi NFG Klubban a DUNSZT-estek sorozat rendezvényeként. Vendégek: André Ferenc költő, slammer; Horváth Benji költő, slammer; VJ Lamaskier. Moderátor: Rizsányi Attila szerkesztő, kritikus.A kolozsvári Beatwándort többféleképp próbálták már meghatározni. Leggyakrabban talán az audiovizuális költészetet említik velük kapcsolatban. Ezen belül is leginkább a többnyelvűség, a vers, a slam poetry, a spoken word, az erőteljes vizualitás, zajok, gitár-riffek, és daltöredékek variálása jellemzi a három erdélyi előadó performanszát.

A csapat fellépése előtt a két frontembert, André Ferencet és Horváth Benjit nemcsak a formáció, hanem saját maguk meghatározásáról is kérdezzük, azaz költészetről és slammelésről, a szövegek könyvborítók közé sajtolásáról, mindezt 2018-ban megjelent köteteik, a Szótagadó és A Dicsőséges Európa fényében.
A belépés ingyenes.

Ízelítők:

André Ferenc 1992-ben született Csíkszeredában, jelenleg Kolozsváron él. Költő, slammer, műfordító, a kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója, a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör tagja, a Bretter György Irodalmi Kör elnöke. Első kötete 2018-ban jelent meg a Jelenkor Kiadónál.

Horváth Benji (Horváth Előd Benjámin) 1988-ban született Marosvásárhelyen. Költő, slammer, a kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője. Eseményszervezéssel és tehetséggondozással is foglalkozik. A Bruthalia Alkotókör, az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör tagja. 2006 óta publikál verset, ír publicisztikát és újabban prózával is próbálkozik. Versei megjelentek arab és román nyelven is. Kötetei: A cseplini díva (Koinónia, Kolozsvár, 2009); Beatcore (Erdélyi Híradó Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár–Budapest, 2015); Az amnézia útja (József Attila Kör – Prae.hu, Budapest, 2016).

Kapcsolódó:

André Ferenc: „A jó közéleti költészetet tudom szeretni, mint például Petriét”

André Ferenc versei

Kustos Júlia: Illeszkedés, tagadás, szkepszis • André Ferenc: szótagadó, Jelenkor, 2018

Horváth Benji: A XX. század után verset kell írni, akkor is, ha nem lehet

Horváth Benji: A dicsőséges Európa; Amit a gyomor

Horváth Benji kapja 2017-ben a Dunajcsik Mátyás Lehetőséget

Horváth Benji: Az amnézia útja

(Visited 50 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: