Kincskeresők XIII. • Reformáció 500 – Madar

A Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciája • Deák Máté és Turányi Réka (Édes Gergely MTNyAI, Madar) prezentációja.  

 

A rendezvényt 2017. november 8–9-én, Dunaszerdahelyen tartották az Építészeti Szakközépiskolában. A konferencia célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).

A zsűri elnöke Prokopp Mária művészettörténész, az ELTE emeritus professzor asszonya volt, további tagok Szántó Judit, a MATEHETSZ igazgatója, Török Beatrix szakelőadó, továbbá Pék László, a Mentor Felvidéki Tehetségsegítő Tanácsalelnöke, H. Csukás Györgyi és Bíró Friderika, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyugalmazott főmuzeológusai voltak. 2017-ben már tizenharmadik alkalommal rendezte meg az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja és a MENTOR Felvidéki Tehetségsegítő Tanács.

 

Deák Máté és Turányi Réka (Édes Gergely MTNyAI, Madar)

Deák Máté és Turányi Réka (Édes Gergely MTNyAI, Madar)

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2018/07/kincskeresok-xiii-%e2%80%a2-reformacio-500-madar/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, FELHÍVÁS, Oktatás, Verseny, VIDEÓK // Kincskeresők XIII. • Reformáció 500 – Madar

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma