Leif Garrett 60

Leif Garrett énekes-színész 1961. november 8-án született Hollywoodban. Lényegében beleszületett a showbiznisz világába, így ki sem kerülhette azokat a lehetőségeket és csapdákat, amelyek pályafutása során a lába elé kerültek. Már 5 évesen szerepelt a Bob és Carol és Ted és Alice című filmben, bár jelenetei végül nem kerültek bele a végleges változatba.

A 70-es években a hosszú hajú énekes és sorozatszínész a kamasz lányok rajongásának tárgya volt. A korai sikerekkel járó önpusztító életmód kamaszkorára őt is utolérte. 17 évesen súlyos autóbalesetet okozott, amelynek következtében mellette ülő barátja, Roland Winkler örök életére kerekesszékbe kényszerült. Bár a balesetből eredő jogvitát később rendezték, Garettet évekig gyötörte a bűntudat.

Számtalan kisebb-nagyobb film- és sorozatszerepei mellett a zenei karrierje is meghatározó volt, több száma az európai slágerlistákon is szerepelt. I Was Made for Dancin’, Feel the Need, Surfin’ USA, hogy csak a legismertebbeket említsük. A magyar közönség a Rázós futam, a Fenyegető telefon és a Hullámlovagok című filmekből ismerheti.

https://youtu.be/r33Nw1RiO5g

Kiemelt kép forrása: Fox News