Dévényi reneszánsz játékok és lovagi torna • AJÁNLÓ

Dévény váránál reneszánsz ünnepséget és lovagi tornát tartanak szeptember 4-én. 
 
A program az alábbi:
 
10,00 – A várkapu kitárul
11,00 – Nyitó ceremónia az olasz vívóiskola tagjainak közreműködésével
12,00 – Landsknechtek – bepillantás a XVI. század első felébe, amikor is a félelmetes landsknechtek tartották félelemben a vidéket.
A landsknechtek, e cifra öltözékű zsoldosok a XV. század végétől több mint egy évszázadon át folyamatosan jelen voltak Európa harcterein. Tömör pikás egységekben, lövésztámogatással küzdöttek, mint páratlanul kemény gyalogos harcosokat tartották számon őket. A csatatereken kívül minden rendű és rangú emberre veszélyt jelentettek, különösen, ha alkalmazóik elmulasztották kellőképpen megfizetni és jóllakatni őket. Kötözködtek, erőszakoskodtak és mindenféle felsőbbség ellen lázadoztak. Raboltak-gyilkoltak: félelmetes hírük volt.
 
13,00 – Itália szívéből érkezett táncmester vezetésével reneszánsz tánciskolai foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők
14,00 – A Trónok harcáról is szó lesz a világhírű kaszkadőrrel, Vladimír Furdíkkal zajló beszélgetésben (a „Night King”, azaz az Éjkirály alakjának köszönhetően vált híressé). Vívótudományát a neves Tostabur csoport tagjaként szerezte. 
15,00 – Az olasz „LA GIOSTRA” lovagtorna mintájára készül a LOVAGI TORNA, a ferrarai fejedelmi udvar szellemében. Fújtató paripák, táncoló hölgyek, fegyverhordozók bemutatói.
16,30 – Ivan, a bűvész – szórakoztató bűvészmutatványok
17,30 – Záró ceremónia
18,00 – Bezárul a várkapu
 
Az egész nap során lehet célba lőni a korabeli céllövöldében, élő vagy falovacskán lovagolni, meglesni a kínzókamrát, vagy a mesterségek bemutatóit figyelni
A járványügyi előírásokat szigorúan betartják!
Jegyet a helyszínen csak készpénzért árulnak.
Kutyát – a vakvezetőt kivéve – a vár területére tilos bevinni!
 
A családi belépő ára 17.- euro, az alapjegy 8.- euro, a kedvezményes 4.- euro.