Trh-Piac-Markt címmel kültéri kiállítás nyílt Pozsonyban

A Trh-Piac-Markt kültéri kiállítás megnyitója
Jacenko Seman felvétele

A „Trh-Piac-Markt (Multikulturális tér Pozsonyban)” című pop-up kiállítás megnyitóján jártunk. A kiállítás célja, hogy a mai pozsonyi polgároknak bemutassa, hogyan vásároltak elődeik.

A pop-up kiállítást a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás a Régi Vásárcsarnok Szövetséggel közösen hozta létre Pozsony egykori ikonikus vásárépületének 111. „születésnapja” alkalmából.

A Régi vásárcsarnok összekapcsolja a múltat a jelennel, bizonyítva, hogy a piacon történő bevásárlás a digitális korban is „trendi” lehet.

A kiállítás megnyitására 2021. július 26-án 18.00 órai kezdettel került sor a pozsonyi Régi Vásárcsarnok előtt, és az érdeklődők szeptemberig díjtalanul tekinthetik meg.


A Pozsonyi Kifli Polgári Társulást 2010 decemberében alapította néhány Pozsonyban élő magyar nemzetiségű értelmiségi. A civil kezdeményezés a századforduló többnemzetiségű Pozsonyának egyik szimbólumáról, korának méltán világhírű édességéről Pozsonyi Kiflinek nevezte el magát, és a többnemzetiségű Pozsony történelmi és kulturális értékeinek ápolását és népszerűsítését tűzte ki céljául.

A szervezet feladatai közt szerepel: a Pozsonyban élő nemzetiségek kulturális tevékenységének támogatása és bemutatása, Pozsony kortárs művészeti és kulturális életének támogatása, a pozsonyi lokálpatriotizmus erősítése és a város hírnevének népszerűsítése belföldön és külföldön egyaránt.

A civilszervezet a népszerű háromnyelvű pozsonyikifli.sk  / bratislavskerozky.sk  / pressburgerkipfelr.sk kulturális és ismeretterjesztő jellegű internetes várostörténeti magazin üzemeltetője és tulajdonosa.

További hasonló témájú videók