Szövetség, avagy Aliancia (1)

Szövetség, avagy Aliancia2021. 07. 16; 17:30 – 19:00
Gombaszög, Tóth Károly sátor, Szervező: Új Szó
Hol tart az MKP, a Híd és az Összefogás egyesülése?
Erre a kérdésre Öllös László, Tokár Géza, valamint Tóth Barnabás Felicián politológusokkal keressük a választ, moderál: Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa.

A Gombaszögi Nyári Tábor a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Az eseményt jelenlegi formájában 2008 óta rendezik meg.

Üdvözlöm a nézőinket és kedves vendégeinket is itt a Tóth Károly előadói sátorban Gombaszögön. Elsőként vendégünket Öllös László politológust mutatnám be, majd pedig Tokár Géza politológust és Tóth Barnabás Felicián politológust. Engem pedig Czímer Gábornak hívnak és az Új Szó belpolitikai rovatának a munkatársa vagyok.  Azt szokták mondani, hogy a szlovákiai magyar ügyekhez értő politológus kevés van, ehhez képest most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hárman is itt ülnek mellettem. Velük fogunk beszélgetni mai témánkról a ami pedig a három pártnak, az MKP-nak a Hídnak és az Összefogásnak a egyesülési folyamata. Tehát vágjunk is bele. Emlékeztetőképpen idézném, hogy ez a három párt lényegében tavaly nyáron indította el az egyesülésről szóló tárgyalásokat. Tavaly itt Gombaszög ön volt egy nyilvános hárompárti vita, illetve ugyanúgy tavaly augusztusban pedig Komáromban az MKP a Híd és az Összefogás egy egyesülésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá. Eltelt egy év, a közös párt azonban még nem létezik. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért. Cz.G.

További hasonló témájú videók