Goskar-esélyes diákfilmek • Sosem elég

A rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ (GOS) idén 25. alkalommal rendezi meg a Nemzeti Művelődési Központ által meghirdetett Cinema országos verseny megyei fordulóját. A Cinema 2021 verseny keretében kassai, iglói és rozsnyói amatőr filmesek 23 alkotását mutatja be pénteken. Az egyes kategóriákban a zsűri által legjobbnak ítélt filmek készítői már hagyományosan „Goskar-díjat” nyernek, amely az Oscar-díj gömöri megfelelője.

Az animációs rövidfilmektől kezdve a játékfilmeken keresztül a kísérleti filmekig és a videoklipekig mindenféle műfaj szerepel a szemle kínálatában, korosztályi besorolásban versenyezve. Az alkotások aktuális témákat dolgoznak fel, például a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetet, a távoktatást vagy az internetfüggőséget.

Az amatőr filmek szemléjére pénteken, 10 órától kerül sor a Gömöri Hagyományok Házában. A rendezvényt online is közvetíteni fogja a GOS hivatalos YouTube csatornája.

Tomáš Bucher Nikdy nie je dosť (Sosem elég) című kisjátékfilmjét mutatjuk most Önöknek, amely a 16-21 évesek kategóriában indul.

További hasonló témájú videók