https://youtu.be/c3JPZ8eWI58

„Nem lehet más úr felettem” • ZORÁN • teljes koncert

Zorán Budapesten, a Művészetek Palotájában adott koncertet 2008. május 17-én „A dalok es mi” címmel. Zorán neve, zenéje, dalai egybeforrtak a minőséggel, a kulturált előadásmóddal, a mondanivalók gazdagságával, az emberséggel, a szépséggel, az igényességgel és a művészi alázattal. Lemezei a mai napig kelendőek, koncertjei mindig ünnepnek számítanak, és telt házat vonzanak.

Nem volt ez másképp a Művészetek Palotájában sem. Sorra csendülnek fel Zorán legismertebb és legfontosabb dalai, mind kihagyhatatlan tétel az életműből, természetesen többségük Presser Gábor és a testvér, Sztevanovity Dusán szerzeménye. A pályafutás különböző időpontjáról kapunk dalokat, és ezek hol elgondolkodtatóan csendesek, hol pedig ütemes együtt tapsolásra „kényszerítők”.

 

https://youtu.be/-DeZGesyNdo

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész zenei pályafutását 1960-ban kezdte, a siker hamar jött: három évvel később szólóban megnyerte a Ki mit tudod?-ot, és a Metro együttes is az ország legismertebb zenekarai közé emelkedett, a zenekar 1969-es, első albuma rögtön aranylemez lett.

A feloszlást követően Zorán a Taurus énekese lett, majd annak megszűnése után szólókarrierbe kezdett, rendszeresen koncertezett külföldön, sorra megjelenő albumai hatalmas közönségsikert hoztak. Felsorolni is lehetetlen a fellépésein vendégként közreműködő művészeket, a könnyűzenei élet színe-javával lépett már színpadra, rendszerint teltház előtt.

További hasonló témájú videók