Mutasd a könyvespolcod! • AJÁNLÓ

Szabados Ági ismert emberekhez látogat el a műsorban, hogy szemügyre vegye a könyvespolcukat, beszélget velük az olvasásról, a könyveikhez fűződő emlékekről, valamint megkéri őket, mutassanak meg három olyan könyvet, ami valamilyen okból nagyon fontos számukra.

„Van aki úgy tartja, hogy ha vendégségbe mész, nem illik megnézni a házigazda könyvespolcát. Pedig én azonnal ezzel kezdek, bárkihez is megyek.
Most is ezt fogom tenni. Ismert emberekhez látogatok el, hogy megnézzem a könyvespolcukat, beszélgessek velük olvasásról, és meglessem, hogyan bánnak a könyveikkel. 

Egyébként is úgy tartom, hogy a könyvespolc sokat elárul az Olvasó lelkéről! Lássuk, milyenek a közélet ismert szereplői a könyvespolcuk alapján!”

Ajánlójában így mutatta be a műsort:

 
Az első epizódban Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író, dalszerző, az Élet és Irodalom próza rovatának vezetője enged betekintést a könyvespolca rejtelmeibe.
 
Padlótól a plafonig érő könyvgyűjteménye rengeteg kincset rejt. A beszélgetésből kiderül, melyik felnőtt mesekönyv Krisztián kedvence, amit kislánya Johanna az elsők között fedezett fel, melyik az a könyv, ami miatt kitiltották egy könyvtárból, miért tartja azt magáról, hogy régen sznob volt, mit gondol a kötelező olvasmányokról, és hogyan jutott el a saját maga által sznobizmusnak nevezett attitűdjétől a saját stílusáig.
 
Kiemelt könyvek:
Kiss Ottó: Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután
Parti Nagy Lajos: Hullámzó Balaton
Móricz Zsigmond: Naplók
 
 

A műsor médiapartnere a Femcafé.hu.

További hasonló témájú videók