Marek Krajčí tájékoztatója a heti járványügyi helyzetről.

Marek  Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter tájékoztatója a heti járványügyi helyzetről. Kapunk 100 000 AstraZeneca vakcinát kölcsön, de azt majd vissza kell adni. 72 ezer vakcinát tudnak beadni a jövő héten.

Megváltoztatja az oltási stratégiát is az egészségügyi minisztérium. A változás értelmében már a 60 és 70 év közötti lakosokat is be lehet oltani az AstraZeneca, a 70 év felettieket pedig a Pfizer és a Moderna vakcinájával. A kivételeket most eltörlik – jelentette be Marek Krajčí.

Már 30 járás lesz fekete.

 

Egész Szlovákia a COVID AUTOMAT nemzeti kritériumai szerint a figyelmeztetés negyedik szintjén marad március 8-tól. Regionális szinten 30 járás érte el a IV. figyelmeztető szintet (fekete), a III. fokozatban – a bordóban 46 körzet lesz és a II. fokozatban – a pirosban három járás lesz.

COVID AUTOMATA – Riasztórendszer a járvány kialakulásának figyelemmel kísérésére és járványellenes intézkedések megtételére a SARS-CoV-2 (Covid-19) terjedésének intenzitásától függően

A jövő héttől 30 járást sorolnak a fekete fázisba: Dunaszerdahelyi járás, Galántai járás, Kassai járások, Rimaszombati járás, Rozsnyói járás, Vágsellyei járás, Nagyszombati járás, Báni járás, Gyetvai járás, Alsókubini járás, Galgóci járás, Homonnai járás, Illavai járás, Kassa-vidéki járás, Turócszentmártoni járás, Vágújhelyi járás, Simonyi járás, Pöstyéni járás, Vágbesztercei járás, Puhói járás, Nagyrőcei járás, Rózsahegyi járás, Trencséni járás, Stubnyafürdői járás, Zsarnócai járás, Garamszentkereszti járás és a Zólyomi járás

 

rozcestnik_vyhlaska_ruska-3-3-2021