Idén is elmarad az érettségi!

Elmarad az érettségiIdén is elmarad az érettségi! Branislav Gröhling oktatási miniszter azt jelentette be, hogy pontosan úgy fog lezajlani az idei érettségi, mint a tavalyi. A szóbeli és az írásbeli is elmarad, a diákok jegyeinek átlagából számítják ki a jegyeket, figyelembe veszik az összes év végi jegyet és a legutóbbi két félévi bizonyítvány jegyeit az adott tantárgyból. Az jelentkezhet érettségizni, aki elégedetlen a megajánlott jeggyel és javítani akar.

Az már korábban eldőlt, hogy az írásbeli központi (extern) része elmarad, csak a fogalmazási feladatokat írják meg a végzősök. Most közölték, hogy a fogalmazási részt sem írják meg a gyerekek.

Tavaly szintén elmaradt az érettségi, a  RÉSZLETEKRŐL ITT ÍRTAK. 

Annak a végzős diáknak semmiből nem kell vizsgát tennie, aki megelégszik a megajánlott jegyeivel, május közepén megkapja az érettségi bizonyítványt és ezzel befejeződnek középiskolai tanulmányai. “De addig is kötelező iskolába járni” – jelentette ki az oktatási miniszter – ez persze meg a járványhelyzettől függ.

Gröhling beismerte, hogy a kormányválság miatt jelentették be ma, hogy mi lesz az érettségivel, mert senki sem tudja, mi lesz a helyzet az oktatási minisztériumban, ha az SaS legkésőbb szerdán kilép a kormányból – a pillanatnyi állás szerint Richard Sulík pártja nem marad a kormányban.

Az érettségire vonatkozó információk megtalálhatók a minisztérium oldalán (minedu.sk), Gröhling közlése szerint a 2020-as érettségire közzétett rendeleteket is meg lehet nézni, pontosan az lesz érvényes idén is.

A középiskolai felvételikkel kapcsolatban viszont Gröhling azt mondta, jelenleg nem tudnak részleteket közzétenni, ezekről a következő hetekben születik döntés. 

További hasonló témájú videók