A Föld órája – mostantól egy órán át

Ma van a Föld órája elnevezésű nemzetközi figyelemfelkeltő akció. A kezdeményezéshez csatlakozók 20 óra 30 perctől egy órára kikapcsolnak az otthonukban minden elektronikus berendezést és a világítást. Évről évre egyre több szervezet és város is csatlakozik a kezdeményezéshez a Föld minden pontján.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A WWF szervezet célja az évente megrendezett akcióval az, hogy felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra, a természeti értékek gyorsuló ütemű pusztulására és a környezettudatos életmód fontosságára.

A Föld óráján minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket.

A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen: a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

KAPCSOLJ LE TE IS! DÖNTSÜNK REKORDOT 2021-BEN EGYÜTT!

További hasonló témájú videók