Igor Matovič tájékoztat a folyamatban lévő országos szűrés eredményeiről

Igor Matovič tájékoztat a folyamatban lévő országos szűrés eredményeiről

szűrés A kijárási korlátozást február 7-ig hosszabbították meg. Január 27. és február 2. között fel kell mutatni negatív tesztet a kivételek érvényesítéséhez, amelynek legkorábbi dátuma január 18. lehet.

Abban a 37 járásban, ahol a legmagasabb volt a fertőzöttségi arány, február 3. és 7. között újabb negatív antigéntesztre lesz szükség, amely január 27-én vagy annál később készült.

Szerdától az országos szűrés negatív PCR- vagy antigéntesztjére lesz szükségünk ha a munkába, munkaszerződés aláírására vagy állásinterjúra utazunk, postára, bankba, biztosítóba, tisztítóba, könyvtárba, optikába, újságoshoz vagy cipőjavítóhoz megyünk. Fel kell mutatni a tesztet autószervizben, kerékpárjavítóban, az STK-állomáson, illetve az üzletek csomagátvételi pontjain is.

Negatív teszt szükséges a természetben tartózkodáshoz járáson belül és az individuális sporttevékenység végzésekor is. Ez alól kivételt a 15 év alatti gyerekek, a 65 év feletti nyugdíjasok, valamint a súlyos egészségkárosultak (ZŤP) képeznek. Tesztre lesz szükség ahhoz is, ha gyereket viszünk iskolába vagy óvodába. A felső tagozatos alapiskolásoknak, középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak fel kell mutatniuk tesztet.

További hasonló témájú videók