Az aktuális járványügyi helyzetről

Marek Krajčí egészségügyi miniszter sajtótájékoztatója az aktuális járványügyi helyzetről. Egy szóval: pocsék.  Több járásban rendkívül kritikus a helyzet. 23 járás nagyon rosszul áll…  15 nap kijárási korlátozás után a vírus reprodukciós száma még mindig 1-en van.
A vakcinaellenes embertársak számára örömhír, hogy a lakosság széles rétegeinek oltására csak valamikor a harmadik negyedévben kerül sor, mivel a vakcinából nincs elég. A többiek számára esetleg jó hír lehet, hogy új gyártókapacitásokat telepítenek a közeljövőben, így lehet, hogy a rossz hírek javulnak.

Megváltozik az oltási stratégia is. Január 18-tól megkezdik a szociális otthonok lakóinak oltását. Őket követik majd elvileg a 75 évnél idősebb nyugdíjasok és a 65 év feletti krónikus betegek.
A „létfontosságú infrastruktúra dolgozói” egy várólistára kerülnek, őket akkor fogják beoltani, ha az előző csoportok tagjai közül valaki esetleg nem jelenne meg a saját oltás-időpontján vagy, ha fennmarad egy-egy vakcina.
Jó kérdés lenne az is, hogy hogyan és hol tervezi az idősek beoltását a minisztérium, mivel a 80+ korosztályt nem lenne célszerű ide-oda rángatni, hogy beolthassák. 

járványügyi járványügyi járványügyi

További hasonló témájú videók