Új magyar horrorfilm jön januárban

Bergendy Péter új filmjének, a Post Mortemnek megérkezett az első előzetese. Az InterCom januárban tervezi bemutatni a horrorfilmet. A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó első magyar horrorfilmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Anger Zsolt, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna és Ladányi Andrea. A forgatókönyvet a rendező és Hellebrandt Gábor írta.

A film hivatalos szinopszisa a következő:

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett.
De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat.
1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében.
Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik.
A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.
De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.
A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.

Post Mortem
Post Mortem-Day26

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm különleges értékeire már a nemzetközi filmvilág is felfigyelt: a Post Mortemet beválogatták az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, ami egyben a film világpremierje is.

„Az nagyon nagy szó, hogy egy horrorfilm bejut egy A-kategóriás fesztivál fő versenyprogramjába! A film készítése előtt megfogalmazott egyik fontos célunk valósult meg ezzel.” – nyilatkozta a film rendezője.

További hasonló témájú videók