Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Horvát Lili „Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre” című filmje hozta el  a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (Fipresci) zsűrijének fődíját a varsói filmfesztiválon. A Fipresci zsűrije minden A-kategóriás fesztiválon díjazni szokott egy-egy alkotást, két éve például Nemes Jeles László filmje nyert Velencében. 

Múlt héten a film főszereplője, Stork Natasa kapta a legjobb színésznő díját az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon.

A „Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre” című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

https://youtu.be/AIY4XmT-gF8

Filmjével Horvát Lili szeptemberben rendező részt vett a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjában is. A film a Szerdai gyerek (2015) című többszörös díjnyertes alkotás után Horvát Lili második nagyjátékfilmje, mely a világpremiert követően, szeptember 24-én érkezett a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában.

RENDEZŐ, FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Horváth Lili

ZENE: Keresztes Gábor

SZEREPLŐK: Bandor Éva, Nagy Zsolt, Lukáts Andor, Emese Cuhorka, Stork Natasa, Bodó Viktor, Pelsőczy Réka, Mokos Attila

Kiemelt kép: Stork Natasa a film egyik jelenetében • Fotó: Mozinet Ltd (Mozinet)

További hasonló témájú videók