91. Ünnepi Könyvhét: Medgyes Péter: Milyen a jó előadó?

Az Óperencián innen, az új koronavíruson túl, ott, ahol a kurtafarkú malac túr, zajlott az idei, 91. Ünnepi Könyvhét. Nem a szokásos helyén, a budapesti Vörösmarty téren, hanem a virtuális térben.

„Sajnálatos tény, hogy kevés a jó előadó. Így volt ez régen, és így van ma is. Ugyan ki ne ült volna végig zsibbasztóan unalmas iskolai vagy egyetemi előadást, ne bóbiskolt volna el egy-egy konferencián? Én azonban inkább az ellenpéldákból indulok ki: a sikeres előadók műhelytitkaiba kalauzolom el az olvasót, akik magvas gondolataikat képesek közérthető és szórakoztató formában közvetíteni. Ez persze magyarul sem megy egykönnyen, ha pedig idegen nyelven kell előadni, pláne nem. Ám meggyőződésem, hogy jó előadó bárkiből lehet. Hogy hogyan? Receptekkel ugyan nem tudok szolgálni, de hasznos ötletekkel igen.” Medgyes Péter

A videó hangja a videón jobb oldalt kapcsolható be a kis hangszóró-ikonnal!!!

________________

Az Ünnepi Könyvhét nagy múltra visszatekintő, a magyar könyvkultúrát tradicionálisan meghatározó esemény. Az első ünnepi könyvhetet 1929-ben rendezték meg, azóta is az irodalom iránt érdeklődők különleges találkozóhelye.

A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben rendhagyó módon, virtuális formában tartották a könyvek ünnepét. Ezekben a nehéz időkben a magyar könyvszakma különösen számít az Olvasók támogatására, figyelmére, ezért kérik az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak az eseményhez, őrizzék meg a könyvek ünnepének és az irodalomnak szeretetét!

További hasonló témájú videók