Robin Gibb és Maurice Gibb

70 éve születtek Robin Gibb és Maurice Gibb ikertestvérek, a Bee Gees együttes alapítói. További két fiú testvérük Andy és Barry és egy lánytestvérük Lesley, valamint zenész édesapjuk és részt a közös zeneszerzésben és lemezkiadásban. Bee Gees volt a XX. század egyik legnépszerűbb angol együttese, 1958-ban alapította meg a formációt a három Gibb testvér, Barry, Maurice és Robin. A világsikert 1967-ben tapasztalhatták meg, eleinte inkább a rock vonalon mozogtak, ugyanis abban az időszakban az volt a legnépszerűbb zenei vonal, de, ahogy berobbantak a ’70-es évek, és népszerűvé vált a diszkó, a csapat ebben a műfajban csak még népszerűbb lett. Olyan örökzöld slágereik voltak, mint a Stayin’ Alive, a How Deep Is Your Love vagy a Night Fever. A testvérek közül ma már csak Barry Gibb él.

Albumaikból több mint 120 millió példányt adtak el a világ országaiban, kislemezeikkel együtt közel 200 millió példányt adtak el. 7 Grammy-díjjal, ezen kívül 8 Grammy-díj jelöléssel rendelkeztek. Megkapták az életműdíjat, tagjai lettek a Rock and Roll Hall of Fame-nek. Nemcsak zenészként, hanem zenei producerként is jelentős díjakat kaptak. A Gibb fivérek több mint 1000 dalt írtak, dalaikat olyan világhírességek játszották, énekelték, mint Elvis Presley, Janis Joplin, Bonnie Tyler, Barbra Streisand, Diana Ross, Céline Dion, Kenny Rogers, Dolly Parton és Cliff Richard.

Maurice csupán 53 éves volt, amikor 2003-ban elhunyt, súlyos bélpanaszokkal szállították kórházba, meg is kellett műteni, de a beavatkozás során szívinfarktust kapott, és nem tudták megmenteni az életét. Maurice ikertestvére, Robin 2012-ben hunyta le örökre a szemét, sokáig küzdött vastagbélrákkal, végül veseelégtelenség okozta a halálát. 

https://youtu.be/ujLZAixfWBM