Nyelvi jogok a nemzetközi kisebbségi jogi rendszer … VITA

Fiala-Butora János jogász december 5-én Pozsonyban a Komenský Egyetem Bölcsészkarán tartott szlovák nyelvű előadást a nyelvi jogok és emberi jogok kapcsolatáról „Nyelvi jogok a nemzetközi kisebbségi jogi rendszer és a szlovák jogrend útvesztőjében” címmel.

A rendezvény szervezője a Szlovák Tudományos Akadémia Ľudovit Štúr Nyelvtudományi Intézete volt. Az előadást és az azt követő vitát PhDr. Lucia Molnár Satinská, PhD. moderálta. 

Fiala-Butora János a pozsonyi Duna utcai Gimnáziumban érettségizett 1997-ben. 2002-ben a pozsonyi Közgazdasági Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Karán, 2003-ban a pozsonyi Komenský Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát. 2004-ben a budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) Jogi Karán Nemzetközi Emberi Jogok szakon, 2010-ben pedig a Harvard Law School-on szerzett mesterszakos jogászdiplomát (LL. M.). 

  •  Az előadást a „Nyelvi és kommunikációs problémák Szlovákiában és azok kezelése” APVV-17-0254 (2018–) projekt keretében a Kutatási és Fejlesztési Ügynökség (Agentúra na podporu výskumu a vývoja) támogatta.

További hasonló témájú videók