https://youtu.be/HmJcHbQnMDA

Siguernei Veaver 70

Sigourney Weaver Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Legismertebb szerepei Ellen Ripley hadnagy a Nyolcadik utas: a Halálban és folytatásaiban, Dana Barrett a Szellemirtók-filmekben és Dr. Grace Augustine az Avatarban. Háromszor jelölték Oscar-díjra.

New Yorkban született és családja révén hamar kapcsolatba került a showbiznisszel (apja neves tévés igazgató volt, nagybátyja, Doodles Weaver pedig híres komikus). A Sigourney nevet F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regényéből választotta magának. A Yale Színiiskolában végezte tanulmányait és első filmszerepét Woody Allen Annie Halljában kapta 1977-ben. 1979-ben a kőkemény asztronauta szerepével futott be A nyolcadik utas: a Halálban (Alien). A film fantasztikus siker lett, kultuszt teremtett és megalapozta a színésznő karrierjét.

1983-ban Mel Gibson partnere volt Peter Weir Oscar-díjas filmjében, A veszélyes élet évében. Az 1984-es Szellemirtókkal már egyértelműen a legnagyobb sztárok közé került Hollywoodban. A Szellemirtókból folytatás is készült, amely szintén kasszasiker lett. 1986-ban A bolygó neve: Halál meghozta számára az első Oscar-jelölést. 1988-ban két sikeres filmben is szerepelt (Dolgozó lány és Gorillák a ködben), melyekért újabb két Oscar-jelölés volt a jutalma, igaz, megint nem sikerült elhoznia a díjat.

1992-ben kopaszra nyírt fejjel játszott A végső megoldás: a Halál című Alien-filmben. A kilencvenes években olyan sikerekben szerepelt, mint a Dave, a Halál és a lányka, a Jégvihar és a Galaxy Quest. 1999. december 16-án éri a legnagyobb elismerés: a Walk of Fame-en (Hírességek utcája) hagyja kézlenyomatát és aláírását az utókor számára. Az új évezredben olyan filmekben volt látható, mint az Elhurcolva vagy az Exodus: Istenek és királyok

Imák Bobbyért • Mary Griffith (Sigourney Weaver) odaadó keresztényként a presbiteriánus egyház konzervatív tanításai szerint neveli gyermekeit, de mikor kisebbik fiáról, Bobbyról (Ryan Kelley) kiderül, hogy meleg, a család élete egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik. Míg Bobby apja és testvérei kezdenek megbarátkozni a fiú homoszexualitásával, Mary meg van róla győződve, hogy Isten ki tudja gyógyítani Bobbyt ebből a „betegségből”, ezért aztán arra ösztökéli fiát, hogy még odaadóbban imádkozzon és vegyen részt minden templomi tevékenységen, hátha attól megváltozik. Bobby bármire hajlandó lenne azért, hogy anyja elfogadja őt, ám az egyház megtagadja a homoszexualitás elfogadását, így Mary is, ennek hatására pedig a fiú egyre mélyebbre merül a depresszióba, míg tragikus elhatározásra nem jut.

https://youtu.be/GHSKZILI-8g